Felicia Bengtsson - Talangkollen

Klubb/lag: CK Bure och Team Rytger powered by cykeltøj-online.dk

Födelsdatum: 23-05-2003

 

Felica Bengtsson är, som förstaårsjunior, ett relativt nytt bekanstskap, men med beröm från förbundskaptenen och en kontrakt med Team Rytger blir hon ett av de spännande ny namn att följa på landsvägen i åren som kommer.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som cyklist?

Jag är en bra tempoåkare, jag kan ligge och mata i lite längre sträcka. Jag tycker att det är väldigt roligt att köra tempo. Jag tycker även om backer. Lite upp och ner och lite olika svänger där det händer grejer. Jag brukar inte vänta till sista spurten.

Inom villket område ser du att du har störst utvecklingspotential?

Tror jag kan utvecklas väldigt mycket på linjelopp. Det är något jag lär mig hela tiden, att lära sig väga, att lära sig när skal man göra vad. Lära sig spelet - där finns mycket att lära där och det tror jag att jag kan utvecklas mycket på.

Om du fritt kan välja ett lopp du vill vinna under din karriär villket skulle det då vara?

Skulle ju vare jäkligt kul att vinna EM och VM om man gör det någon gång. Det hade varit riktigt kul.

Vi har ju haft en i min klub som vann 2 världsmästerskap (Susanne Ljungskog, red), hun var ju riktigt duktig.

Villken prestation så här långt är du mest stolt över/gladast för?

Mest glad för att ha kommit med i Team Rytger. Det var det roligaste i min cykling tycker jag och jag tror det kan ta mig väldigt långt.

Det känns som en bra skola och man behöver bara se till de två svenska de juniorer de släppte i väg förre året.

Det är väldigt organiserat och det gillar jag!

Vad gillar du göra när du inte cyklar?

Jag tycker om att vara med kompisar. Jag tycker om att baka faktisk. När jag vilar har det blivit en hel del bakning, jag har bakat bröd, kakar, allting. Jo men om det är sommar kanske jag solar mycket, jag gillar att ta det lugnt när jag inte cyklar, se på film eller sånt.

Slutligen: Varför är cykling världens bästa sport?

Det är nog för att man träffer så mycket olika personer när man är i väg och tävlar. Man kommer ut i naturen. Man får uppleva skar andra inte får tex innebandy eller fotboll de är ju på samme ställe hela tiden, medans vi cyklister vi är överallt. Man ser mycket och göt mycket, man tröttner inte på det. Och när man cyklar är det ju inte bara att cykla det är väldift mycket taktik och allt möjligt man måsta tänka på ju, så det blir ju inte tråkigt.