Kajsa Eneroth - Talangkollen

Klubb/lag: Team HiQ och Team Rytger powered by cykeltøj-online.dk

Födelsdatum: 27-06-2002

 

Kajsa Eneroth har ett starkt 2019 bakom sig där hon körda hem en rad fina resultat på såväl landsväg som MTB. Några exempel är när hon besegrade svenska dameliten i SweCup Västboloppet eller vann juniorklassen vid UCI MTB loppet i Vårgårda. För inte att tala om dubbla nordiska mästerskap!

 

Hur skulle du beskriva dig själv som cyklist?

Jag skulle säga att jag är en ganska allround cyklist. Jag har inte körd så många jättestora tävlingar där kan jag få känna på vilka som är mina styrkor. Jag har doch tidigare varit ganska bra i backor.

 

Inom villket område ser du att du har störst utvecklingspotential?

Känner att jag skulle behöva erfarenhet av större race och plasering i klungen. Speciellt gällande landsväg. Skulle ha blit mer med Rytger, men nu få vi ser hur det blir till hösten. Oklart hur det blir fördelat mellan landsväg och MTB, vi får se lite vilka race det blir, men jga hoppas få till något stort landsvägslopp i alla fall.

 

Vad ger kombinationen av MTB och landsväg till varandra?

Jag tycker de kompletterar varandra bra. MTB ger inte samma åkstarkhet och uthållighet som landsväg, men MTB ger mer teknik och styrka.

 

Om du fritt kan välja ett lopp du vill vinna under din karriär villket skulle det då vara?

Oj, vilken kugg. Det skulle nog vara VM, men jag har svårt at välja mellan MTB och landsväg.

 

Villken prestation så här långt är du mest stolt över/gladast för?

Det må vara Nordiska mästerskapen i MTB (där Kajsa vann 2019. red.). Det var en tajt kamp och ett roligt race. Blev verkligen tävling av det.

 

Vad gillar du göra när du inte cyklar?

Jag gillar att äta glass, gäller bara att hitta en balans. Även att vara med kompisar.

 

Slutligen: Varför är cykling världens bästa sport?

Det finns inte bara en anledning - där finns många! Man får träffa många olika människor, utvecklas såveäl socialt som fysisk. Man får se många olika ställen. Alla kan var med och ta sig till den nivån man vill, där finns en möjlighet att delta för alla. Sen gillar jag att man kan ta ut sig max!