Karin Söderqvist - Talangkollen

29/07/2020 21:47

Klubb: Maifracing

Födelsesdatum: 31-07-2003

 

De flesta känner nog främst Karin Söderqvist för det tempo SM hon nyligen tog hem efter en mycket stark insats i Lekeryd. Nu kan du genom Talangkollen läre henne lite bättre att känna, för hon rymmer mer än bara ett bra tempolopp.

 

De flesta känner kanske främst ditt namn tack var ditt nyliga tempomästerskap, men hur skulle du själva beskriva dig som cyklist?

En som helst inte väntar till sista spurten. Jag gillar banor med många höjdmeter som får klungan att spricka upp. Dessutom är tempolopp en favorit.

Inom vilket område ser du att du har störst utvecklingspotential?

Helst skulle jag bara vilja tävla mer, vilket är lite svårt i dagsläget. Jag tror att det viktigaste för mig är samla på mig erfarenheter av större tävlingar med större klungor.

Om du fritt kan välja ett lopp du vill vinna under din karriär vilket skulle det då vara?

Definitivt VM men Paris Roubaix hade också varit något eftersom det är en tuff klassiker. Dock känns det inte som att det är samma prestige att vinna det som tjej jämfört med VM.

Vilken prestation så här långt är du mest stolt över/gladast för?

Bortsätt från årets tempo-sm är det Svanesund 3-dagars 2018.

Hur kom du in i cykelsporten och började tävla?

Jag körde lite tempolopp till och från när jag var liten men det var triathlon som stod i fokus fram till 2018 när jag började testa att cykeltävla ”på riktigt” då maif skulle dra ihop ett tjejlag.

Vad gillar du göra när du inte cyklar?

Fika och vara med kompisar, gärna kombinerat.

Slutligen: Varför är cykling världens bästa sport?

Varationsbredden, det är svårt att tröttna på eftersom du kan variera dig mycket mer än i många andra idrotter.