Oscar Lind - Talangkollen

Klubb/lag: Team Serneke Allebike (MTB) / Uddevalla CK (LVG)

Födelsdatum: 28-10-2002

 

Oscar Lind har inte bara utmärkt sig genom en rad bra resultat inom MTB, men även i cykelcross, där han även har tagit en pallplats i Belgien och är regenrande svensk mästare.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som cyklist?

Skulle säga att jag är en ganska all around cyklist i nuläget. Är bra på lite av allt, inte super bra på något men ganska bra på allt.

Inom villket område ser du att du har störst utvecklingspotential?

Då jag fortfarande är ganska ung så tror jag att jag kan utveckla de flesta områden. Men om jag skulle välja ut ett område så skulle jag säga att de är backar, då jag är ganska tung så kan de bli tuffare i backarna när man kör mot killar som väger upp till 15kg mindre.

Du har ju även tävlat lite i cykelcross med framgång. Vad tycker du den tävlingsformen ger dig till MTB?

Tycker att Cx är ett bra komplement till MTB:n, det är en sjukt jobbig tävlingsform med alla igångdrag och av och på cykeln samtidigt som man ska ha kontroll på cykeln genom lera och sand mm. Känner speciellt att man har nytta av igångdragen när man tävlar mtb sedan!

Om du fritt kan välja ett lopp du vill vinna under din karriär villket skulle det då vara?

Har inte tänkt ut något speciellt lopp men VM och OS är som för de flesta drömmen att vinna.

Villken prestation så här långt är du mest stolt över/gladast för?

Har några lopp som jag är riktigt nöjd över men ett som sticker ut är nog junior världscupen i Nove Mesto förra året, i ett startfält som motsvarade VM så kom jag 17:de plats och då jag var första års junior så var jag 4:a av de som är födda 02.

Vad gillar du göra när du inte cyklar?

Hänga med kompisar och att slappna av, kolla serier mm.

Slutligen: Varför är cykling världens bästa sport?

Känslan av frihet när man är ute å hojjar slår de mesta! Ännu roligare blir det om man gör de med några kompisar